Obveščamo vas, da je zaradi premajhnega števila prijav odpovedan kopalni dan v Zdravilišču  Radenci, predviden za 24.4.2015. Za izvedbo kopalnega dne je potrebna udeležba vsaj 40 ali več udeležencev.

DRAMSKA SKUPINA
Sporočamo, da je v tem aktualnem obdobju organiziranih kar nekaj gostovanj naše dramske skupine po domovih starostnikov in drugih podobnih ustanovah.

V mesecu maju so predvideni nastopi z veseloigro „Razširjeno srce“, in to:

• Dom „Hmelina“ Radlje, 7.5.2015 ob 10. uri
  • Šotor „Arena“ 16.5.2015 ob 10. uri
  • Dom starostnikov v Slov. Bistrici, 21.5.2015 ob 9.30 uri
  • Dom starostnikov v Muretincih,26.5.2015 ob 10. uri
  • Hiša generacij, Kungota, 29.5.2015 ob 18. uri

Vodja dramske skupine je gospa Darinka Peršin.

PEVSKI ZBOR

Ženski komorni pevski zbor DIM bo 16. maja nastopil na 17. reviji pevskih zborov DI ZDIS v Športni dvorani v Slovenski Bistrici, Partizanska ulica 28 a, s pričetkom ob 15. uri.

Odhod avtobusa bo ob 12. uri izpred spomenika na železniški postaji v Mariboru.

Dne 19.5.2015 bo ženski pevski zbor nastopil tudi na 25. Reviji pevskih zborov društev upokojencev Maribor 2015, s pričetkom ob 18. uri, katere organizator so Zgornjepodravska pokrajinska zveza društev upokojencev, JSKD, OI Maribor in Zveza kulturnih društev Maribor.

Vse člane našega društva vabimo, da se te revije udeležijo v čimvečjem številu.

IZLET NA BREZJE IN BLED

Člane društva obveščamo, da bo 21.5.2015 izlet na Brezje in Bled. Odhod avtobusa je predviden izpred Baumaxa ob 5.30  uri, s postajališči na Ljubljanski ulici, izpred bolnišnice, na Glavnem trgu in pred spomenikom na železniški postaji.

Odhod avtobusa izpred spomenika na železniški postaji je predviden ob 6. uri. Cena tega izleta po udeležencu je 25,00 €.

V to ceno so vključeni stroški prevoza z avtobusom, prevoza z vlakcem po Bledu in kosilo v gostišču na Žirovnici.

ŠPORTNE IGRE SI MOM

Dne 15.5.2015 bodo v organizaciji SI MOM potekale Športne igre invalidov občine Maribor. Igre bodo organizirane v različnih športnih panogah. Teh iger se bodo udeležile tudi  športne ekipe našega društva.

Igre bodo potekale na območju Dvorane Tabor, Ledne dvorane in nogometnega igrišča pred Ledno dvorano in rusko kegljišče DU Tabor spričetkom ob 13. uri in bodo predvidoma trajale do 18. ure.

ŠPORTNI RIBOLOV

V soboto, 9.5.2015, bo v organizaciji MDI Ptuj območno tekmovanje v športnem ribolovu na ribniku Rogoznica. Tekmovanje se prične ob 9. uri. Tekmovanja se bo udeležila tudi naša ekipa športnih ribičev, ki je na podobnih tekmovanjih v preteklosti vedno dosegala odlične rezultate.

BALINANJE

Prav tako  v soboto, 9.5. 2015, bo v organizaciji ODI Zgornje Posotelje območno tekmovanje v balinanju v športni dvorani Balinček v Rogaški Slatini, s pričetkom ob 7.45 uri,  katerega se bo udeležila tudi naša ekipa balinistov, ki je v preteklosti dosegala na takšnih in podobnih tekmovanjih dobre rezultate.

KEGLJANJE

V soboto 16.5.2015 bo v Novi Gorici državno prvenstvo invalidov v kegljanju za leto 2015.

Tega tekmovanja se bo udeležil član naše kegljaške sekcije g. Lorenčič Oto, ki se je na ustreznem območnem tekmovanju uvrstil na to državno prvenstvo.

KOPALNI DAN 29.5.2015

V petek, 29.5.2015 je predviden kopalni dan v Zdravilišču Radenci z druženjem v gostišču pri Ančki v Partinju. Vse zainteresirane člane društva prosimo, da se pravočasno prijavijo za udeležbo na tem kopalnem dnevu. Cena je 17 € za člane in 23 € za simpatizerje.

POHODNIKI

V soboto, dne 16.5.2015, je po programu predviden pohod sekcije pohodnikov od Bresternice na Tojzlov vrh ob 9. uri. Prijave udeležencev za ta pohod že sprejemamo.

OSTALA OBVESTILA

V mesecu juniju je prav tako predviden kopalni dan zadnji petek v mesecu. Člane društva obveščamo, da vodstvo društva predlaga, da tokrat ne bi organizirali zaključnega piknika. Namesto tega predlagamo, da v juliju, avgustu in eventuelno septembra, organiziramo

kopalni avtobus, ki bi zainteresirane udeležence odpeljal v Strunjan na kopanje na morsko

obalo. Pri tem bi pa organizirali tudi kosilo in se v poznih popoldanskih urah vračali

domov.

2.  Prav tako v mesecu juliju predvidevamo, da bo MDI Mozirje organiziralo srečanje

invalidov v Logarski dolini, MDI Slovenj Gradec pa v začetku avgusta srečanje delovnih

invalidov na Kopah.

O datumih teh srečanj in o kopalnih dnevih v Strunjanu, vas bomo na spletni strani društva še naknadno obvestili.

Prav tako vas obveščamo, da turistična agencija Bonus organizira dopustovanje v Kaštel Štafiliču od 6.6. - 13.6.2015. Prijave sprejemamo na društvu, plačila pa se opravijo na sedežu agencije.

DOBRODOŠLI!