KOPALNI DAN IN PUSTOVANJE 13.2.2015

Obveščamo člane DIM, da je 13.2.2015 v dopoldanskem času kopalni dan v bazenih zdravilišča Radenci, ob 13. uri pa pustovanje v gostišču Kmetič v Voličini.

Avtobusni prevoz je naročen. Ob 7.30 uri je odhod avtobusa izpred avtobusnega postajališča pri Baumaxu. Postajališča so potem predvidena na Ljubljanski ulici pri bolnišnici, eventualno na Glavnem trgu in postajališče pri spomeniku pri železniški postaji. Od tam odhod avtobusa ob 8. uri.

Povratek iz pustovanje pri  gostišču  Kmetič po dogovoru, toda najpozneje ob 20. uri zvečer.

Cena je 20 €, za simpatizerje 26 €. Društvo kopanje v Radencih financira iz socialnega programa.

KONCERT PEVSKEGA ZBORA DIM

Člane društva obveščamo, da bo v soboto 7.3.2015 ob 18. uri v evangeličanski cerkvi, Trubarjeva 2,  celovečerni koncert pevskega zbora našega društva. Želja je, da bi čim več članov društva prisostvovalo temu koncertu, zato vabimo člane, da se koncerta udeležijo v čimvečjem številu.

POHODNIKI

Istočasno obveščamo pohodnike pohodne sekcije, da je v soboto 14.2.2015 pohod na Pekersko gorco. Zbirališče pohodnikov je ob 9.uri pred  garažnimi prostori Qulandie, potem pohod do Doma starostnikov pod Gorco, od tam na Pekersko gorco, iz Pekerske gorce do restavracije Tuš na Streliški ulici  ali pa nazaj v Qulandijo, odvisno od dogovora in po eventualni malici odhod proti domovom in zaključek pohoda. Prosimo pohodnike in druge zainteresirane člane društva, da se pravočasno prijavijo v društveni pisarni. Pohod bo zavarovan pri Zavarovalnici Maribor.

DAN ŽENA IN MATERINSKI DAN

Sredi marca meseca ( žal ura in dan še nista določena), prireja mestni svet invalidov skupaj z Festivalno dvorano Lent proslavo z družabnim srečanjem ob mednarodnem prazniku žena in materinskem dnevu.

Že sedaj vabimo člane društva, predvsem tudi članice, da se te prireditve udeležite. Prijavite svojo udeležbo v društveni pisarni. Datum in uro prireditve bomo še naknadno objavili.

Vljudno in prijazno vabljeni.

KOPANJE V MTC FONTANA

Vse člane društva zainteresirane za kopanje v MTC Fontana obveščamo, da so z marketinško službo te ustanove  dogovorjene sledeče ugodnosti ob naštetih kopalnih dnevih:

PONEDELJEK: 4.urna vstopnica za upokojen ce: 8,5

(predložiti je treba upokojensko izkaznico)

TOREK: 4- urna vstopnica za člane Društva invalidov Maribor: 8 €

(predložiti je treba člansko izkaznico Društva invalidov Maribor in osebni dokument)

SREDA: celodnevna Večerova vstopnica: 7,5 €

(predložiti je treba izrezan kupon za popust iz Večera)

ČETRTEK: celodnevana vstopnica Spar: 7,5€

(predložiti je treba Spar plus kartico)

PETEK: 4 urna vstopnica za upokojence: 8,5  €

(predložiti je treba upokojensko izkaznico)

Člane društva obveščamo tudi, da je vstopnice za kopanje v Fontani mogoče dobiti na blagajni kopališča ob predložitvi društvene članske izkaznice z plačano članarino za tekoče leto in ob predložitvi osebnega dokumenta.

V društveni pisarni glede na sklenjen dogovor vstopnic več ni mogoče kupiti.

POHODNIŠTVO

Člane društva obveščamo, predvsem pa člane pohodne sekcije, da bo 14.3 2015 pohod na Boč. V kolikor bo prijavljenih 40 udeležencev, bomo organizirali avtobusni prevoz.

Kraj zbirališča in točno uro odhoda, torej pričetek pohoda bomo objavili naknadno.

Prav tako člane društva obveščamo, da bo v petek 27.3.2015 kopalni dan z druženjem z običajnimi postanki avbtobusa in z odhodom ob 8. uri izpred spomenika na železniški postaji. Po kopanju bo predvideno družabno srečanje. Kraj in pričetek srečanja bomo  objavili naknadno.

DOPUSTOVANJA

Pred nekaj dnevi smo dokončno sklenili dogovore o organizaciji dopustovanj v letu 2015 in to z tremi turističnimi agencijami Relaxom, Bonusom in agencijo Palmo.

1.V času prvomajskih praznikov agencija Relax skupaj z mestnim svetom invalidov   organizira dopustovanje v Supetaru na otoku Braču.

Odhod je predviden za 29.4. in bivanje na otoku Braču do 3.5.2015. Odhod avtobusa iz Maribora je ob 1.45 uri 29.4.2015. Postajališče avtobusa je avtobusna postaja. Prevoz avtobusa je do Supetara na Braču predviden za 11. uro istega dne. Prijava za to dopustovanje je možna na društvu DIM, samo plačilo pa bo opravljeno v poslovalnici Relaxa Partizanska  12 in Europarku. Vse informacije v zvezi z tem dobite na sedežu društva.

2. Agencija Bonus organizira dopustovanje na hrvaški morski obali in to na otoku Rabu v hotelu Padova od 6.6. - 13.6. 2015. Podrobnejše informacije lahko pridobite na sedežu društva, sicer pa bo agencija podrobnejše informacije pismeno dostavila na dom udeležencev dopustovanja. Prijave za dopustovanje sprejemamo na sedežu društva.

3. Agencija Palma organizira v času od 5.9. -  12.9. 2015 dopustovanje na otoku Vis.

Predviden je polpenzion v hotelu z tremi zvezdicami in z avtobusnim prevozom. Tudi o tem dopustovanju boste dobili podrobne informacije v društveni pisarni. Tudi za to dopustovanje že zbiramo prijave.

Vse 3 agencije ponujajo obročno odplačevanje na sedežih posameznih agencij. Še enkrat, podrobnejše informacije o vseh teh dopustovanjih lahko dobite na sedežu društva.

POSEBNO OBVESTILO

Agencija Bonus še organizira v podaljšanem vikendu v Selcah od 24. - 27. 4. 2015 krajše dopustovanje z programom, ki obsega obisk otoka Krka z obiskom nove Baške, Punata in mesta Krk.

Okrepčali se bomo tudi na kmečkem turizmu. Cena tega aranžmaja je 99 € po osebi v dvoposteljni sobi.   Za obisk Jame vrelo, ki znaša 4 €, izlet na otok Krk 5 €  in eventualno kosilo v Fužinah na poti domov, je potrebno doplačilo. Podrobnejše informacije o tem dogodku lahko pridobite na sedežu društva.