Občni zbor sekcije pohodnikov bo v soboto, 24.1.2015 ob 11. uri v gostišču Savič v Rošpohu.
Za vse pohodnike, ki bodo šli peš, je zbirno mesto ob 9. uri pri Treh ribnikih.

Vse pohodnike naprošamo, da se občnega zbora zanesljivo udeležijo! Na zbor so vabljeni tudi
drugi člani društva, ki jih pohodništvo veseli.

SEKCIJA STRELSTVA – POVABILO NOVIM ČLANOM

Sekcija strelcev pri DIM vabi vse, ki jih ta šport veseli, posebej pa tiste, ki so že sodelovali v kakšnem strelskem društvu, da se jim pridružijo. Treninge imajo na strelišču SD Elektro Maribor 1 - 2 krat na teden oz. po dogovoru. Udeležujejo se območnih in državnih tekmovanj. Vodja sekcije je ga. Ana Nedeljko. Prijave sprejemamo na sedežu društva, Trubarjeva 15, ali na telefonsko številko društva 02/ 250 87 87.

USTVARJALNE DELAVNICE – POVABILO NOVIM ČLANICAM

Članice ustvarjalnih delavnic vabijo nove članice, da se jim pridružite. Sestajajo se na štirinajst
dni, in sicer vsako drugo in četrto sredo v mesecu od 15 h – 17 h. Program dejavnosti zajema:
poslikavo svile, izdelavo vizitk, okrasnih bunkic, okrasnih krožnikov, pirhov, darilnih kartonastih škatlic, ki so jih dopolnile z novimi tehnikami okraševanja in izdelovanjem embalaže za drobna darila. Sodelujejo tudi pri razstavi izdelkov različnih invalidskih društev ob dnevu mobilnosti.
Vodja delavnic je gospa Nežka Romih. Prijave sprejemamo na sedežu društva, Trubarjeva 15 ali na telefonsko številko društva 02/ 250 87 87.

DRAMSKA SKUPINA DIM – POVABILO NOVIM ČLANOM

Dramska skupin DIM je v letu 2014 pripravila dve veseloigri. V prvem polletju so nastopali z igro „Naša mamca, 2. del", v drugem polletju pa z igro „Razširjeno srce". Predstave so imeli po domovih starejših v Mariboru, Muretincih, Kidričevem in Juršincih. Tudi za letošnje leto načrtujejo novo igro. V svoje vrste vabijo nove člane in članice, ki imajo smisel za igro in jih igranje veseli.
Vodja dramske skupine je gospa Metka Oset. Prijave sprejemamo na sedežu društva, Trubarjeva 15 ali na telefonsko številko društva 02/ 250 87 87.

VLJUDNO VABLJENI!

21.2.2015 – obisk drame SNG z ogledom Cankarjevega dela Pohujšanje v Dolini Šentflorjanski.

V drugi polovici februarja bo seja UO društva.
Okvirni predlog dnevnega reda: Informacija o oblikovanju poročila o ZR in informacija o financiranju dejavnosti društva za leto 2015.

Obveščamo člane društva da lahko v uradnih urah v društveni pisarni plačajo članarino društva.
Članarina v letu 2015 znaša 10 € za člane in simpatizerje.

Nadalje obveščamo člane društva , da bo v dneh od 26.1. 2015 pa do konca januarja dogovorjen program dopustovanj, in to:

1. V času 1. majskih praznikov 4-dnevno letovanje na otoku Hvar v organizaciji turistične agencije Relax.
2. Od 30.5. - 7.6. 2015 dopustovanje na otoku Rab v organizaciji turistične agencije Bonus.
3. Od 5.9. - 12. 9. 2015 dopustovanje na otoku Vis v organizaciji turistične agencije Palma.

Do dokončnega dogovora z omenjenimi turističnimi agencijami je to okvirni program dopustovanj. Končni program bomo naknadno objavili na internetu in tudi po drugih poteh seznanili člane društva o možnostih dopustovanja v letu 2015.

Posamezni člani društva se oglašajo v društveni pisarni z zahtevo po pridobitvi parkirne kartice za invalide.

Člane društva obveščamo, da društvo nima pooblastila za izdajo teh parkirnih kartic. Za to je ob predložitvi ustreznih dokumentov zadolžen prometni oddelek Upravne enote v Mariboru, Heroja Staneta 1.

Prav tako člane društva obveščamo, da se morajo tisti, ki imajo 50 % popust na mestnih avtobusih, ob predložitvi ustrezne dokumentacije z osebno fotografijo oglasiti na blagajni glavne avtobusne postaje v Mariboru, Mlinska ulica. To je potrebno zaradi podaljšanja možnosti za pridobitev 50 % popusta za prihodnje obdobje.