Na ogled smo postavile dela naših delavničark Nataše, Marje, Marije in moje. K sodelovanju vabimo nove članice na delavnice, ki potekajo vsako drugo in četrto sredo v mesecu od 15. - 17. ure na društvu DIM, kjer lahko spoznate različne možnosti izdelave izdelkov iz različnih materialov.

Mentorica
Bojana Riedl

 

Končalo se je drugo leto delovanja v delavnici, ki ji pravimo ustvarjala. Ustvarjamo. Dobimo se vsak četrtek popoldan v prostorih DIM v Trubarjevi ulici. Po dogovoru tudi drugače, a le redko. Delamo po zastavljenem programu, od oktobra do junija. V našem programu je:

    izdelovanje vizitk za različne priložnosti z uporabo najrazličnejših materialov,
    izdelava aranžmajev za novo leto in namiznih adventnih venčkov,
    poslikava svile – rut ni šalov v različnih tehnikah: s konturo, akvarel, vozlanje, s soljo,
    okraševanje steklenic, kozarcev in vaz s poslikavo ali taljenjem barvnih kristalov na steklu,
    izdelovanje darilnih škatlic iz valovite lepenke,
    izdelava in krašenje pirhov v različnih tehnikah s poudarkom na slovenskih posebnostih,
    kvačkanje prtičkov in drobnih dekorativnih izdelkov,
    izdelovanje okraskov iz slanega testa in dass mase.

Srečanj se udeležuje od 10 – 12 članic DIM.

V letih 2007  in 2008 smo sodelovale z izdelki na razstavi Društev invalidov Slovenije v Slovenj Gradcu, kjer se nam je pridružil tudi rezbar Ciril Hojnik s svojimi deli. V letu 2008 smo z razstavljenimi izdelki popestrile tudi naš letni občni zbor in Dan žena.

Srečanja naše skupine so prijetna, ne le zaradi skupnih interesov po ustvarjanju, ampak tudi zaradi druženja in izmenjavanja izkušenj.

Skupina, ki je obiskala razstavo v Slovenj Gradcu, se je ob prijetnem , zabavnem druženju na splavu Šarmanovih, počutila zelo prijetno. Dobro uro vožnje po Dravi, so nas zabavali organizatorji s posrečenim programom, med katerim so izvedli tudi »splavarski krst« in nas pogostili z golažem. Ogledali smo si tudi cerkev Sv. Jurija v Legnu. Zanimivosti nam je bogato opisal kustos cerkvice.
Zadovoljni smo se vračali domov.

Zapisala vodja ustvarjalne delavnice
Nena Romih

.