Tudi letos je sekcija pikada DIM pod vodstvom Justine Cvetko priredila tradicionalno, tokrat že 9. tekmovanje v pikadu, posvečeno preminuli Marici Zorec, dolgoletni prostovoljki na našem društvu in 2. tekmovanje posvečeno dolgoletnemu članu našega društva Branku Drvariču, preminulemu v letu 2014. Tekmovanje je potekalo 21.4.2016 v veliki dvorani Doma invalidskih društev, Trubarjeva 15.

Memoriala se je v odsotnosti predsednika DIM Gorazda Mazeja udeležil podpredsednik g. Mirko Čubrič, prisostvoval pa je tudi koordinator za šport pri DIM Franci Špur. Prisotni so se z minuto molka poklonili obema preminulima članoma našega društva. V nadaljevanju je podpredsednik DIM g. Mirko Čubrič imel kratek otvoritveni govor, v katerem je prisotne seznanil s trenutnimi aktivnostmi na društvu in pripravami na volitve novih organov društva, ki bodo izvedene v mesecu maju 2016 in otvoril tekmovanje.

Tekmovanja sta se udeležili ženska in moška ekipa v pikadu DIM. Zmagovalka pri ženski ekipi je postala Cvetka Bratkovič, zmagovalec moške ekipe pa je postal Marjan Bratkovič. Oba tekmovalca sta prejela prehodna pokala, na katerih so razvidni tudi zmagovalci prejšnjih memorialov, hrani pa jih društvo v svojih prostorih. Tekmovanje  je potekalo v zelo sproščenem športnem in prijateljskem vzdušju.

Po tekmovanju se je nadaljevalo druženje s podelitvijo pokalov in pogostitvijo udeležencev tekmovanja v prostorih Doma invalidskih društev, kar je ovekovečil tudi fotoaparat.

Zapisala: Jadranka Purgaj