V četrtek, 28. maja 2015, je sekcija pikada DIM pod vodstvom Justine Cvetko, priredila tradicionalno, tokrat že 8. tekmovanje posvečeno preminuli Marici Zorec, dolgoletni prostovoljki na našem društvu in 1. tekmovanje posvečeno  dolgoletnemu članu našega društva Branku Drvariču, ki je preminil v letu 2014.

Memoriala se je udeležil tudi predsednik društva DIM g. Gorazd Mazej, ki je imel  kratki otvoritveni govor. Vsi prisotni so se z minuto molka poklonili obema preminulima članoma našega društva.

Tekmovanje se je odvijalo v moški in ženski sestavi. Zmagovalca letošnjega tekmovanja sta postala, pri ženskah Marija Črtomira Vražič in pri moških Zdenko Babič.
Oba tekmovalca sta prejela prehodna pokala, na katerih so razvidni  tudi zmagovalci prejšnjih memorialov, hrani pa jih društvo v svojih prostorih.

Tekmovanje je potekalo v zelo sproščenem in prijateljskem vzdušju, ki se je nadaljevalo z  pogostitvijo in druženjem v prostorih Doma invalidskih društev, kar je ovekovečil tudi fotoaparat.

Zapisala: Jadranka Purgaj