Dne 18.10.2014 se je v prostorih Prometne šole v Mariboru odvijalo območno tekmovanje v pikadu, katerega organizator je bilo naše društvo. Tekmovanje se je pričelo ob 9.uri. S krajšim pozdravnim govorom vsem udeležencem, je tekmovanje otvoril predsednik našega društva gospod Gorazd Mazej. Na tekmovanje se je prijavilo 11 moških in 10 ženskih ekip iz podravske in pomurske regije. Prijavila se je tudi ekipa DI iz Zgornjega Posotelja, vendar so zaradi zdravstvenih težav v ekipi sodelovanje na tekmovanju odpovedali.

Sodelovale so ekipe društev invalidov iz:
Lenarta, Črešnjevca, Slovenske Bistrice, Ptuja, Majšperk- Kidričevo, Gornje Radgone, Ormoža, Ljutomera, Murske Sobote, Lendave in Maribora.

Tekmovanje je potekalo v pravem športnem tekmovalnem duhu. Vse ekipe so se trudile po svojih najboljših močeh, za pravilni potek tekmovanja pa je poskrbel tudi sodnik. Vendar je zmagovalec lahko samo najboljša ekipa. Letos je to uspelo ekipi DI iz Gornje Radgone pri moških in ekipi našega društva pri ženskah. Drugo mesto pri moških je zasedla ekipa našega društva, pri ženskah pa ekipa DI iz Lenarta. Tretje mesto pri moških je pripadalo ekipi iz DI Lenart, pri ženskah pa ekipi DI iz Ptuja.
Priznanja za dosežke na tekmovanju je podelil predsednik našega društva gospod Gorazd Mazej.

Obe prvo in drugo uvrščeni ekipi, tako pri ženskah, kot pri moških, sta se uvrstili na državno prvenstvo, ki bo v Trbovljah. To je uspelo naši ženski in moški ekipi.

Med tekmovalci je bilo čutiti prijateljsko, vendar tudi tekmovalno vzdušje. Za dobro počutje tekmovalcev je z dobrim kosilom poskrbelo tudi prijazno osebje iz šolske kuhinje.

Tekmovanje se je zaključilo ob 16. uri.

Na koncu bi samo še povedala, čeprav bi lahko tudi na začetku tega zapisa, da je za dobro organizacijo tega športnega dogodka poskrbela naša Justina Cvetko. Z vsem svojim trudom in entuzijazmom, ki ga je vložila v organizacijo tega športnega dogodka si zasluži od vseh sodelujočih in ostalih vabljenih en veliki HVALA.