V jutranjih urah so prispeli iz Gornje Radgone v Maribor, člani sekcije pikada MDI Gornja Radgona, s predsednikom društva, Brankom Habjaničem.

V dvorani Društva Dom invalidskih društev v Mariboru, na Trubarjevi 15, je ekipo sprejel predsednik DI Maribor Gorazd Mazej, podpredsednik Mirko Čubrič, delavka na društvu Jana Lorber in sekcija mariborskih pikadistov z vodjo le-te, Justino Cvetko.

Ekipi so sestavljali:

TEMENT Anica
SCHWARZ Marjan
FORŠTNERIČ Danilo

Po pozdravnih govorih in medsebojnem toplem in prisrčnem obujanju lepih spominov med člani obeh ekip, so imeli vsi prisotni priliko, da se poslužijo pripravljenih prigrizkov in pijače. Tako so se vsaj malo okrepljeni lotili metanja na tarče, bolj v prijateljskem, kot v tekmovalnem duhu.

Rezultati so bili v knjigo, ki jo vodi DIM že od prvega srečanja, ki je bilo 20.3.2004, tudi tokrat vestno zabeleženi.

Ekipi sta v nadaljevanju srečanje utrdili z nagovori predsednikov in vodij sekcij, ter izmenjavo priložnostnih darilc, ter nadaljne sodelovanje potrdili s čašami šampanjca. Predsednika obeh društev sta izkoristila srečanje tudi za pogovor o aktualnih temah povezanih z delovanjem obeh društev in zaključnimi računi.

Iz društvenih prostorov so se vabljeni in organizatorji podali peš čez mestni park, do postajališča turističnega vlakca Jurček na Partizanski cesti. Odpeljali so se na vožjo po mariborskih ulicah, mimo Europarka, ter po Lentu , ter si tako ogledali najbolj zanimive točke našega lepega Maribora.

Druženje s kosilom se je nadaljevalo v gostišču Mark, razpoloženje pa je bilo fenomenalno. Ob razhodu, so padle obljube o nadalnjem sodelovanju, ter seveda povratnem obisku mariborčanov v Gornji Radgoni. Dogajanje je bilo ovekovečeno tudi na fotografskem aparatu, tako da ostajajo spomini v slikovnem gradivu, kot tudi tisti, ki so ostali v srcih sodelujočih.

Zapisala: Jana Lorber

Vodja pikadistov DIM: Justina Cvetko