Društvo invalidov Vrhnika je dne 6.11.2011 organiziralo državno tekmovanje pikada v kraju Borovnica na katerem je sodelovalo 10 ženskih in 13 moških ekip.

Od 9. ure dalje so se najprej ženske, nato pa še moške ekipe borile za najboljša mesta. Med ženskimi ekipami so največ znanja in tekmovalnosti pokazale tekmovalke Društva invalidov Maribor, v sestavi: Podgorelec Marija, Simonič Jožica, Bratkovič Cvetka, Cvetko Justina in Jauševec Lidija, ki so osvojile prvo mesto in s tem šestič postale državne prvakinje.

Moška ekipa Društva invalidov Maribor je v boju s težkimi nasprotniki dosegla dobro četrto mesto s tekmovalci: Postružnik Karl, Gutsmandl Viktor, Bratkovič Marjan, Gošte Mirko in Ranca Janko.

Veseli smo se vračali domov, kljub temu, da se moška ekipa ni tako dobro uvrstila, kot ženska ekipa, saj nam je le ta v družbi močne konkurence pikadistk iz drugih invalidskih društev po Sloveniji polepšala dan z doseženim prvim mestom, ki ga je dosegla že šestič .

Zapisala: Justina Cvetko