Sekcija pikada DIM, je tudi letos, že četrto leto zapored, organizirala memorial, posvečen eni od prvih pikadistk DIM, Marici Zorec. Memorial je sekcija organizirala na njihovem rednem vadišču, na  Trubarjevi 15.

Tekmovanje do finala je potekalo od 8,30 do 10,15 ure.  Da bi bilo tekmovanje zanimivejše, so pikadisti DIM povabili k sodelovanju tudi pikadiste iz MDI Gornja Radgona. Za določitev finalistov pa njihovi rezultati niso šteli.

Tekmovanje finalistov za pridobitev prehodnega pokala, je bilo predvideno ob 10,30, zato so pikadisti DIM povabili ob 10,30 še druge goste: Maričino sestro Ana Šauperl, tudi članico DIM,  podpredsednika DIM Gorazd Mazeja, predsednico NO Lojzko Cigola, predsednico odbora za informiranje Natašo Postružnik in Metko Oset.
Povabljenimi pa so bili tudi pikadisti in pikadistke, ki so pred 13 leti, skupaj z Marico, pričeli igrati pikado in organizirali panogo pikada v DIM: Cirila Špur-Zakeršnik, Slavko Zakeršnik  in Franjo Posel.

Najprej je vse prisotne  pozdravil predsednik DIM Slavko Zakeršnik.  Spomnil je na požrtvovalno delo Marice Zorec. Dejal je, da je bila Marica ena izmed redkih članov DIM, ki je svoj prosti čas posvečala delu  za invalide. Njen spomin smo počastili z enominutnim molkom. Nato je sledilo tekmovanje finalistov v moški in ženski ekipi.
Prehodni pokal je pri ženskah osvojila Marija Podgorelec, pri moških pa Karl Postružnik. Po končanem tekmovanju in nekaj posnetkih, se je nekaj udeležencev memoriala odpravilo na grob Marice Zorec, kjer so prižgali svečke. Druženje vseh udeležencev memoriala smo zaključili na Kmečkem turizmu Dugonik v Počehovi.

Zapisala predsednica odbora za informiranje:
Nataša Postružnik