V letu, ko praznujemo 40-obletnico društva, nam je bila zaupana organizacija območnega tekmovanja v pikadu. Tekmovanje smo organizirali v gostinskem objektu Splavar, firme »Lamba elektronik«.

Na tekmovanje je prijavilo 12 društev invalidov 9 ženskih in 8 moških ekip.

Ob 9 uri, ko so bile zbrane vse ekipe, je predsednik DIM – Slavko Zakeršnik pozdravil vse prisotne Vsem športnicam in športnikom je izrekel dobrodošlico v imenu DIM, ki letos praznuje visoko obletnico - 40 let delovanja. Pozdravil je tudi podpredsednico ZDIS Zdenko Ornik, ki je prišla na tekmovanje z žensko ekipo iz MDI Ptuj.

Nato je glavni sodnik, vodjem ekip razložil pravila tekmovanja in sledil je žreb ekip. Tako se je tekmovanje lahko pričelo. Pred tekmovanjem za najvišja mesta, je sledila kratka prekinitev, da smo se okrepčali s kosilom. V finalu sta se v ženski ekipi pomerili Slovenska Bistrica in Maribor, v moški ekipi pa Črešnjevec in Maribor.

Po opravljenem tekmovanju je bila zasedba najvišjih mest naslednja:

ženske ekipe

DI Slovenska Bistrica
        DI Maribor
        DI Murska Sobota

moške ekipe

DI Maribor
        DI Črešnjevec
        DI Lenart

Na državno tekmovanje, ki bo 7. novembra 2009 v Radljah ob Dravi,  so se uvrstile ekipe, ki so zasedle prvo in drugo mesto, tako, da sta bili obe ekipi DIM zelo uspešni.

Zapisala Nataša Postružnik