Maribor, Velenje

Tokrat boljši Mariborčani

V mariborski dvorani Tabor so se minuli četrtek, 11. decembra, srečali člani Društva invalidov Maribor (DIM) in člani Kluba upokojencev Gorenje (KUG) iz Velenja. Po dve štiričlanski ekipi iz vsakega društva sta se pomerili med seboj v namiznem tenisu in to je bilo že njihovo devetnajsto srečanje, letos pa so odigrali še turnir posameznikov.

„Po naših podatkih smo začeli sodelovati leta 2005 in se vsako leto srečamo po dvakrat, spomladi v Velenju, v jeseni v Mariboru . Tokrat so bili boljši Mariborčani. Čeprav rezultati niso v ospredju srečanja, pa je vendar zanimivo, da so izidi vedno tesni, viden pa je napredek posameznikov," je povedal Stane Krajnc, ki vodi ta namiznoteniški turnir.

Mariborčani so tokrat skupno dosegli dve zmagi, remi in poraz, Velenjčani zmago, remi in dva poraza. Prvi so zbrali 21 točk, drugi l9 .
KONČNI REZULTATI – ekipno: DIM I. (Engelbert Rajšp, Drago Klep, Albin Kadiš, Štefan Mayer) : KUG I. (Spasoje Tešanovič, Hinko Jerčič, Slavko Kovač, Tone Leber) 4:6; DIM II. (Ljubo Čaks, Janko Mešiček, Marjan Berlot, Milan Gačnik) : KUG II. (Andrej Sušec, Milan Goršek, Jože Javornik, Jože Merzdovnik) 6:4; DIM I. : KUG II. 6:4 in DIM II. : KUG I. 5 : 5 .

Po ekipnem delu turnirja so se pomerili med seboj še posamezno na osnovi žrebanja parov. V finalu je Drago Klep (DIM), premagal Spasoja Tešanoviča 2 : 0, Slavko Kovač pa Toneta Leberja (vsi KUG) z 2 : 1.

Fotografija:
Devetnajstič so se srečali mariborski invalidi in velenjski upokojenci, tokrat so bili za spoznanje boljši domačini.

Besedilo in fotografija
Hinko Jerčič