02.12.2016 ob 10 uri je bila v restavraciji PARK svečanost ob mednarodnem dnevu invalidov na kateri je ženski komorni zbor s koncertom obeležil dvajseto obletnico obstoja pevskega zbora.

Najprej je zbor  vse prisotne pozdravil s svojo himno "Nocoj je pa en lep večer".

V svečanem govoru, ki ga je imel Emerik Topler, je obeležil mednarodni dan invalidov, dogajanje v svetu in na društvu.

Osrednja prireditev je bil koncert ženskega pevskega zbora ob dvajseti obletnici.
Zgodovino zbora je povedala predsednica zbora Nataša Postružnik.

Nastanek zbora sega v leto 1996. Majhnemu zborčku, ki je pel "za dušo",  se je vsako leto pridružilo nekaj pevcev, tako, da se je število pevcev v glavnem povečevalo. Leta 2007, ko je nastopal na reviji, ki jo vsako leto organizira Zveza delovnih invalidov Slovenije, je naš pevski zbor,  štel že 28 članov, 18 pevk in 10 pevcev. Vendar starost in bolezen naredita svoje, in zbor  je vsako leto izgubil kakšnega pevca ali pevko in   danes je pred vami ženski komorni zbor s 13 pevkami. Od septembra 2003, to je zadnjih 13 let, poučuje zbor zborovodja Metod Špur. V tem času je zbor zelo napredoval in povečal svojo prisotnost  na številnih revijah in prireditvah. Na vseh nastopih ki se jih je udeležil, je požel številne pohvale.
Vsako leto ima zbor vsaj 2 koncerta: spomladanski (na predvečer kulturnega dne ali dneva žena) in božični koncert.
Repertoar zbora so ljudske in umetne pesmi, prav tako pa tudi pesmi z nabožno vsebino.

Za dvajseto obletnico obstoja je Emerik Topler v imenu društva podelil zboru društveno plaketo.

Na svečani proslavi je kot gost nastopal  tudi dijak srednje glasbene šole Žan Marksl, ki je na kitari zaigral štiri skladbe.

Na svečanosti so sodelovale tudi "delavničarke" društva z  razstavo ročnih del. Program je povezovala predsednica kulturne komisije Ana Vošnik.

Po končani svečanosti je bilo družabno srečanje.

Zapisala
Nataša Postružnik