Ob Tednu ljubiteljske kulture se je 16.5.2016 v veliki dvorani društva DOM, Trubarjeva 15, na „Dnevu odprtih vrat“ predstavila Dramska skupina DIM s predstavitvijo svojega dela.
Objavljamo nekaj fotografij z omenjenega dneva in članek vodje sekcije Ide Piciga.

Pričeli so se prvi poletni dnevi in to je tudi čas , ko se predstavlja Dramska skupina DIM Maribora, ki deluje že  pet let. Veliko dela je bilo opravljenega že pred pričetkom delovanja z njegovo ustanovitvijo pa smo kar poleteli. Hodimo na razne prireditve po domovih in izven. Številne prireditve, ki jih je bilo kar nekaj smo  tudi vse dokumentirali s fotografijami in tudi z videom .Imamo kar nekaj dela z izvedbo ,igro ter kostumi a z dobro voljo nam uspeva.

Tako,da smo letos naredili publikacijo vseh iger in jih tudi predstavili na dnevu odprtih vrat, ki se jih je kar nekaj ogledalo. Predstaviti smo hoteli vso dinamiko DS, morda smo kaj izpustili, a mislim da smo ustvarili publikacijo, ki je ponesla DIM Maribor med širšo slovensko občinstvo. In to v slovenske kraje, kjer nas morda še ne poznajo toda nas zagotovo bodo. Načrtovanje je novo poglavje.Za nekaj naših načrtov veste, druge bom pustila še v ozadju, ampak hoditi po poti  zastavljenjh ciljev je treba počasi in trdno. Ničesar se ne da narediti na hitro, če želiš, da je trdno in koristno. Verjamem v naše cilje in verjamem v poti, ki nas vodijo do njih. Vesela sem,  da  nizamo pohvale in vabila , ki jih komaj dohajamo. Z podporo društva DIM  Maribora nam to tudi uspeva.

Vsi delimo ta svet, mladi s svojo energijo in zagnanostjo, tisti v zrelih letih s svojo odgovornostjo in delom ter tisti v jeseni življenja s svojo modrostjo. A šteje tisto, kar nosimo v srcu. V srcu pa nosimo že novo igro, ki jo bomo z vseseljem predstavili, se že veselimo.
Naj zaključim naš članek z vabilom , da se kmalu spet vidimo.

Ida Piciga, vodja Dramske skupine