Ob Tednu ljubiteljske kulture se je 16.5.2016 v veliki dvorani društva DOM, Trubarjeva 15, na „Dnevu odprtih vrat“ predstavila Dramska skupina DIM s predstavitvijo svojega dela.
Objavljamo nekaj fotografij z omenjenega dneva in članek vodje sekcije Ide Piciga.

Pričeli so se prvi poletni dnevi in to je tudi čas , ko se predstavlja Dramska skupina DIM Maribora, ki deluje že  pet let. Veliko dela je bilo opravljenega že pred pričetkom delovanja z njegovo ustanovitvijo pa smo kar poleteli. Hodimo na razne prireditve po domovih in izven. Številne prireditve, ki jih je bilo kar nekaj smo  tudi vse dokumentirali s fotografijami in tudi z videom .Imamo kar nekaj dela z izvedbo ,igro ter kostumi a z dobro voljo nam uspeva.

Tako,da smo letos naredili publikacijo vseh iger in jih tudi predstavili na dnevu odprtih vrat, ki se jih je kar nekaj ogledalo. Predstaviti smo hoteli vso dinamiko DS, morda smo kaj izpustili, a mislim da smo ustvarili publikacijo, ki je ponesla DIM Maribor med širšo slovensko občinstvo. In to v slovenske kraje, kjer nas morda še ne poznajo toda nas zagotovo bodo. Načrtovanje je novo poglavje.Za nekaj naših načrtov veste, druge bom pustila še v ozadju, ampak hoditi po poti  zastavljenjh ciljev je treba počasi in trdno. Ničesar se ne da narediti na hitro, če želiš, da je trdno in koristno. Verjamem v naše cilje in verjamem v poti, ki nas vodijo do njih. Vesela sem,  da  nizamo pohvale in vabila , ki jih komaj dohajamo. Z podporo društva DIM  Maribora nam to tudi uspeva.

Vsi delimo ta svet, mladi s svojo energijo in zagnanostjo, tisti v zrelih letih s svojo odgovornostjo in delom ter tisti v jeseni življenja s svojo modrostjo. A šteje tisto, kar nosimo v srcu. V srcu pa nosimo že novo igro, ki jo bomo z vseseljem predstavili, se že veselimo.                                  
Naj zaključim naš članek z vabilom , da se kmalu spet vidimo.    

Ida Piciga, vodja Dramske skupine

Dramska skupina šteje 7 članov in deluje pod mentorskim vodstvom Metke Oset. Vaje imamo enkrat tedensko po 2 uri. Kljub zdravstvenim težavam, ki jih ima vsak naš član, se trudimo, da redno prihajamo na vaje. Vsi se zavedamo, da smo najbolj uspešni takrat, ko nihče ne manjka.

Že 11. januarja letos smo korajžno (to je bila premiera) stopili na oder in odigrali komedijo z naslovom »Sanje tete Polone«. Povabljeni smo bili na Tabor v dom Danice Vogrinec. Varovancem doma smo program obogatili z ansamblom »Sraka«. Urico prijetnega druženja smo zaključili z nekaj recitacijami.

Drugi nastop smo imeli 9. februarja v Sončnem domu in z njim razvedrili varovance doma.

Ker gre dober glas v deveto vas, so nas 11. februarja povabili tudi v Jakobski dol, kjer je naš član društva praznoval 70. obletnico rojstva. Z našim nastopom smo nasmejali zbrano družbo, posebno pa še slavljenca, ki ni mogel verjeti, kaj se dogaja na njegovem praznovanju. Slavljenec je bil resnično vesel, saj nas je obdaril, pogostil in niti več domov pustil.
Še isti mesec smo nastopali v domu upokojencev na Teznem. V mesecu februarju smo imeli tako 3 uspešne nastope.

Člani društva delovnih invalidov pa so 16. marca obeležili s kulturno prireditvijo za dan žena. Tudi takrat smo sodelovali z nastopom. Z vsakim nastopom je nam igralcem rasla samopodoba in 6. aprila smo se že znašli v Idili, to je dom upokojencev v Vukovskem dolu. Takrat sta si predstavo ogledali tudi povabljeni predstavnici Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS. Ob koncu predstave smo bili z njune strani pohvaljeni in prvič prejeli pisno priznanje za naše delo. Na to smo zelo ponosni.

10. maja pa smo z urico razvedrilnega programa obiskali varovance doma Danice Vogrinec na Pobrežju. Prav tako pa smo tudi 29. maja pripravili druženje z varovanci doma Pod Gorco. Ob zvokih ansambla Sraka, ki so nas vedno spremljali na nastopih, so nekateri varovanci tudi zaplesali.

9. junija pa smo nastopili v hali GOKOP Hlade, v Zg. Kungoti. Odzvali smo se povabilu ROTARY CLUBA Maribor – Grad. Priredili so III. tradicionalni dobrodelni badminton turnir. Tako smo tudi mi z našo predstavo prispevali k tej dobrodelnosti.

Če strnem to poročilo, je za nami v 1. polovici leta 2012 devet uspešnih nastopov. To je v povprečju dva nastopa v vsakem mesecu. Verjamemo, da smo z nastopi vsaj malo nasmejali naše občinstvo. To nam je največja zahvala za naš trud, ki smo ga vložili in seveda motivacija za nadaljevanje dela v dramski skupini.

Ansamblu SRAKA pa se lepo zahvaljujemo, da so nas spremljali na nastopih in tako obogatili naš program.

Prav tako se lepo zahvaljujemo vsem gostiteljem za zakuske, ki so nam jih pripravili ob koncu nastopa, za prijetno druženje in seveda za prejeta darilca.
Vodstvu Rotary Club Maribor – Grad se zahvaljujemo za večerjo, na katero so bili povabljeni nastopajoči člani dramske skupine in za donacijo, ki so jo nakazali na TRR društva v višini 100,00 €.

Vsem še enkrat iskrena hvala.

Maribor, 10.7..2012
Zapisala: Darinka Peršin

.